Hayfene Karabiber Tane 500 G
Yorum (0) - Yorum Yap
573,30 TL
Kategori
Marka
Stok Kodu
2127
Garanti Süresi
24 Ay
* 573,30 TL den başlayan taksitlerle!!
- Hayfene Tane Karabiber Diğer İsimleriSiyah Biber MenşeiVietnam İngilizce AdıBlack Pepper, Black Peppercorn Botanik Adı Piper nigrum L.
- Nedir? Bir çeşit asma bitkisinin meyvelerinden toplanıp bir süre sıcak suda bekletildikten sonra kurutulmasıyla elde edilen karabiber tane öğütülmeden kullanılan bir baharat türüdür.
- Yemeklere hafif acı bir aroma vermek için kullanılan tane karabiber Dünya mutfağı yemeklerinin çoğunda karşımıza çıkar.
- Nerelerde Kullanılır? Karabiberin her türlü yemek için tuzdan sonra gelen en temel baharat olduğu bilinmektedir.
- Yemeklerdeki yavan tadı almakla beraber tadını veya dokusunu büyük oranda değiştirmediği için Dünya mutfağı tabaklarının çoğunda tercih edilmektedir.
- Toz karabiberin kullanıldığı her alanda karabiber tane de kullanılabilir.
- Dilediğiniz çorba ve soslara, et, balık veya sebze yemeklerine acı bir aroma vermek için kullanılabilir.
- Karabiber Tane Nasıl Kullanılır? Tane karabiber, toz versiyondan farklı olarak, yemekler pişirildikten sonra bir çeşni verici olarak kullanılamaz.
- Piştiği zaman içerisinde barındırdığı acı aroma çıkacak olan tane karabiberi özellikle sıcaklıkla beraber lezzetini salacağı fırın yemeklerine, çorba ve soslara ekleyebilir
- yemeğiniz piştikten sonra içerisinden baharatı çıkarabilirsiniz.
- Dilerseniz öğüterek taze çekilmiş karabiber tozu olarak da kullanabilirsiniz.
- Favori Tariflerimiz ? Minute Steak, ? Gnocchi, ? Kestaneli Hindi.
- Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası Tarifi Bu tarif için malzemeler şunlardır: ? 100 gram karabuğday, ? 150 gram kırmızı mercimek, ? 1 adet büyük boy patates, ? 1 adet büyük boy soğan, ? 5 diş sarımsak, ? 1 adet orta boy havuç, ? Yarım limonun kabuğu, ? 1 çay kaşığı karabiber tane (öğütmenize gerek yoktur), ? 1 çay kaşığı tuz.
- Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası tarifi şu şekildedir: Karabuğdayı ve mercimeği bol soğuk suda yıkayın.
- Patates, kuru soğan ve havucu iri iri doğrayın.
- Sarımsakları da soyup bütün bir biçimde bırakın
- limonun kabuğunu soyun.
- Hazırladığınız bu malzemeleri düdüklü tencereye aktarın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
- Karabiber tane ve tuz da ekledikten sonra düdüklünün ağzını kapatıp düdüklü tencere kullanma kurallarına uygun olarak pişirin.
- Düdüklü tencere kullanmayı bilmiyorsanız veya istemiyorsanız, aynı işlemi aynı oranlarla orta boy bir tencerede de yapabilirsiniz.
- Pişirdiğiniz malzemeleri El Blenderı’ndan geçirin.
- Bu aşamada limon kabuklarını karışımın içerisinden çıkarabilirsiniz.
- Blender’dan geçirdiğiniz karışımı tekrar ocağa alıp istediğiniz kıvama uygun olarak sıcak su ilave ederek bir süre daha pişirin.
- Sıcak servis edin.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!